Кандидати за директори на ДГ „Надежда“ и ОДК Елхово

Приключи подборът по документи на кандидатите за директори на ДГ „Надежда“ и Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс Елхово /ЦПЛР-ОДК/. За ОДК Елхово кандидатът е един – Нивелина Василева. Тя трябва да се яви на писмен изпит, който включва решаване на тест, на 4 април.
За ДГ „Надежда“ документи за участие в конкурса са подали общо четирима кандидати – Детелина Михова, Станка Хаджиева, Мария Куртева и Стелиана Янакиева. Недопусната до конкурса е Стелиана Янакиева, тъй като не е представила документ за проведен медицински преглед от лекар с придобита специалност по пневмология и фтизиатрия, удостоверяващ липсата на заболяване по чл. 2, т. 9 от Наредба № 4 от 2016 г. за заболяванията и отклоненията, при които не може да се заема длъжност на педагогически специалист. Останалите трима кандидати ще се явят на писмен изпит – тест на 9 април.
Със всички издържали изпита ще се проведе събеседване, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на двете образователни институции.