Зрелищен турнир по мини футбол за празника на град Елхово

Изключително интересен и динамичен бе провелия се днес, на градския стадион,  турнир по футбол на малки врати. Организатор на спортната проява е Община Елхово, а това е поредното събитие включено в празничната програма посветена на празника на град Елхово.

В надпреварата се включиха общо осем отбора: ОФК Елхово, Община Елхово, РУ Елхово, РДГП Елхово, ПБЗН-Елхово, Химик Елхово и Тунджа. Както бе обявено предварително полувремената бяха от по 15 минути, а за правилата на играта следяха Росен Петров, Валентин Томев и Данаил Попов.

Резултатите след 12 изиграни срещи в груповата фаза са:

I група:

РДГП Елхово – 7 т.
Община Елхово – 5 т.
РУ Елхово – 3 т.
ПБЗН-Елхово – 1 т.

II група:

Химик – 9 т.
Тунджа – 6 т.
ОФК Елхово – 3 т.
Гранична полиция М. Търново – 0 т.

Турнирът продължи с футболен двубой между РДГП Елхово и Тунджа /1:2/ и Община Елхово – Химик /0:3/. След тези резултати за трето и четвърто място трябваше да се борят отборите на общината и гранична полиция, но умората си каза думата и играчите се отказаха. Така, на трето място се класираха футболистите на РДГП Елхово.

Последва оспорван и напрегнат финал, за който се погрижиха играчите на Химик и Тунджа, а резултатът бе безапелационна победа за Химик, които не допуснаха гол във вратата си.

Победител във футболния турнир стана отборът на Химик,а на втора позиция се наредиха играчите на Тунджа.

Ето и останалите присъдени призове:

Най – добър вратар – Даниел Танев;
Най – добър голмайстор – Валери Гаванозов;
Най – добър нападател – Станимир Баев;
Най – добър полузащитник – Георги Бакалов;
Най – добър защитник – Мартин Мирчев.

Победителите получиха купа, грамоти и парични награди връчени лично от г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово.

Отличия от БФС получиха Георги Баев и Павлин Баев. Те бяха наградени за своя принос в развитието на футбола в Ямболска област. Плакетите им връчиха кметът на Община Елхово и

г-н Альоша Лужецки – председател на областния съвет на БФС – Ямбол.

Като признание, благодарност и цялостен принос за развитието на футбола в града г-н Гендов и г-н Кускунов получиха  почетни плакети от спортната общественост на Община Елхово, връчени от Росен Петров.