Над 200 самодееца участваха в концерта посветен на празника на Елхово

С изключително тържествен и вдъхновяващ концерт-спектакъл, по повод празника на град Елхово, читалищните самодейци омагьосаха публиката.

Голямата зала на културната институция се оказа твърде малка, за да посрещне всички, които искаха да бъдат част от празника и да се насладят на таланта на самодейците от школите и съставите.  А сцената – твърде малка, за да побере всички самодейци, които бяха подготвили красив букет от музика, песни и танци, с обновен репертоар  и нови костюми.

Ежегодният концерт и този път се превърна в красив празник – израз на талант и вдъхновение. Празник, който отдава почит към родния град. Бурни аплодисменти съпътстваха всяко едно от изпълненията. На сцената се изявиха певци и танцьори на възраст от 4 до 85 години – поредното доказателство за приемственост между поколенията.

В концертната програма се включиха балерините от балетната школа с ръководител Милена Вълева; децата от ВГ „Вдъхновение“, Александра Атанасова,  както и ВГ „Родни ритми“с ръководител Елена Иванова;  своя поздрав отправиха и малките ни гости – децата група „Червена шапчица“ с учители Жулиета Георгиева, Мария Атанасова; с нови хореографии се представиха и съставите на Марина Ковачева – „Пумпалчета“, „Младо тракийче“ и „Цветница“ и ТС „Хайде на хорото“ с ръководител Димитър Димитров. Разбира се, в програмата се включиха и доайените на културната самодейност на Елхово – хорът за обработен фолклор „Тунджански напеви“ с ръководител Снежана Делчева, хорът за автентичен фолклор „Орудица“ с ръководител  Кица Панайотова и групата за стари градски песни с ръководител Тодор Дерменджиев.

Тържественият концерт на самодейните състави при читалище “Развитие” бе не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето. Този празник бе изпълнен не само с радост и веселие, но и още един повод да се изразят любовта и грижата към родното място.

В края на програмата, с много цветя, своята благодарност изразиха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово и Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово.