Проблемите и вълненията на тийнейджърите, отразени в спектакъла „Зелена котка“

По повод празника на града, в Елхово гостува Държавен драматичен театър Търговище с постановката „Зелена котка“. Една пиеса ангажирана с темите и вълненията на младите хора. Представлението бе предназначено за ученици от VIII до XII клас на елховските гимназии и се организира от Община Елхово и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /КБППМН/.

„ЗЕЛЕНАТА КОТКА“ е реалност и измислица, каприз на паметта, крехък пъзел с истории за съществуването на едни ангели от малкия безнадежден и обречен град. Бианка, Дани, Флори, Роберт, Роксана и Буги са шест невинни и жестоки 16 – 19 годишни младежи, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, но които вече нямат илюзии.

Спектакълът на Любомир Колаксъзов включва истории за любов, приятелство и за силата на въображението,което ни помага да избягаме от реалността, в която живеем.

В ролите влязоха актьорите от трупата на театъра Лора Недялкова, Мартин Петков, Радослав Радев, дебютантите Калина Малинова и Георги Начов и гост – актрисата Елена Дечева, която е и автор на песните.

Пиесата на Елизе Вилк в превод на Лора Ненковска е едновременно за света на младите, на които им се налага да пораснат бързо, и за света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител.