СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ


 

            С Указ  82 / 03.04.2009 г. на Президента на Р България е определена датата за провеждане на избори за членове на Европейския парламент на 07.06.2009 год. 

            С Указ  82 / 03.04.2009 г. на Президента на Р България е определена датата за провеждане на избори за членове на Европейския парламент на 07.06.2009 год. 

            В тази връзка само няколко дни след това кметът на община Елхово Петър Киров е издал заповед, с която определя комисия за организационно – техническата подготовка на изборите с председател  Венета Димитрова – секретар на общината.  Разработена  е хронограма на изборния процес в община Елхово, която конкретизира персоналните задължения на членовете на комисията по организационно – техническата подготовка на изборите.

            Със заповед на кмета на община Елхово от 08.04.2009г. са определени избирателните секции на територията на общината, тяхната номерация и адрес, определяне местата за гласуване и местата за обявяване на избирателните списъци.

      В Елхово са образувани 15 избирателни секции. Жителите на града ще гласуват в същите избирателни секции както и на последните избори. Няма промяна в образуваните секции и по селата с изключение на село Пчела, където секцията тази година ще бъде разположена в бившия стол. Пълният текст на заповедта ще бъде публикуван във в. Елховска дума и поставен на информационното табло на община Елхово пред сградата на ул. Търговска 13.

            Всички избирателни списъци ще бъдат обявени съгласно чл.32 ал.1 и 2 от Закона за избиране на членове на Европейски парламент от РБългария в срок до 28.04.2009 г. за част I и до 13.05.2009 г. за част II.