ШАНС ЗА МЛАДИ СПЕЦИАЛИСТИ

От предложените осем работни места, Община Елхово има одобрено едно работно място по програмата “Старт в кариерата”. За мястото могат да кандидатстват младежи, завършили висше образование в едно от професионалните направления –  социални, стопански и правни или хуманитарни науки.

От предложените осем работни места, Община Елхово има одобрено едно работно място по програмата “Старт в кариерата”. За мястото могат да кандидатстват младежи, завършили висше образование в едно от професионалните направления –  социални, стопански и правни или хуманитарни науки. Желаещите могат да подават документи, до 24 април 2009г. включително в Бюрото по труда, в което са регистрирани като търсещи работа лица.

“Старт в кариерата” се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В дирекции “Бюро по труда” ще се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж. Програмата дава възможност на млади висшисти до 29-годишна възраст, в рамките на 9 месеца да придобият трудов стаж и опит по своята специалност. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева, поема се и изплащането на социалните и здравни осигуровки, за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и болничните.