Приятелски футболен мач се изигра на стадиона в Елхово

На 20 април, на градския стадион, се проведе приятелска футболна среща на ветераните от Елхово и Равда.  Дъждовното време не успя да спре нито играчите, нито публиката. Изиграха се две полувремена от по 30 мин. Още в началото на мача бе и първото попадение във вратата на гостите, реализирано от Георги Янчев. Малко по- късно, почти един след друг, дойдоха още две точни попадения в полза на елховския отбор от Желязко Караколев и Станимир Баев. При резултат 3:0 за ветераните на Елхово завършиха първите 30 минути игра.

Във втората част с два гола се записаха и гостите от Равда, а още един точен удар увеличи преднината на домакините. Така приятелската среща завърши при резултат 4:2 за ветераните от Елхово. Рефер на футболната среща бе Стоян Вардалиев от Равда.

За провеждането на спортното събитие, от името на организаторите, Георги Баев отправи благодарности към общинското ръководство в лицето но кмета Петър Гендов, Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, Господин Брайков – зам. кмет. С тяхна помощ и подкрепа се реализира спортната инициатива.

Със специални плакети за принос в развитието на футбола в Елхово бяха наградени: Христо Димитров, Цанко Николов, Никола Ненов, Влади Георгиев, Иван Димитров и Стоян Овчаров.

Футболната среща показа приемственост между поколенията и майсторството на старата школа, както и пример за приятелство и отношение към любимата спортна игра.