Призив на кмета на общината за пролетно почистване на града

Община Елхово, в лицето на кмета г-н Петър Гендов,  се обръща с призив към граждани и институции да се включат в пролетно почистване на града  от 22 до 26 април. Инициативата е по повод 22 април – Ден на земята и предстоящите великденски и майски празници. Местата нуждаещи се от почистване на територията на града не са малко и нека всички проявим инициативност, да обединим усилия и направим мястото, в което живеем по – чисто.

Призовават се ученици и педагогически персонал да почистят районите около училищата и детските градини. Ръководителите на учреждения и фирми също да организират своите служители за участие в инициативата като почистят прилежащите им територии. Гражданите да почистят улици и тротоари пред жилищни сгради, институции и търговски обекти.

Община Елхово ще осигури на всички участници в кампанията торби и ръкавици и ще организира извозването на събраните отпадъци.

Поддържането на чистотата и реда в община Елхово не е еднократна дейност, а ежедневна и непрекъсната работа и на гражданите, и на местната власт, за да бъдат населените ни места чисти, подредени и красиви.

Нека заедно да почистим Елхово!