Лазарки от ДГ „Невен“ и ДГ „Надежда“ бяха скъпи гости на кмета и общинската администрация

Броени дни преди настъпването на  Лазаровден и Цветница малките лазарки от ДГ „Невен“ и ДГ „Надежда“ посетиха сградата на община Елхово, за да отправят своите поздрави. Облечени в народни носии и накичени с венчета от цветя, малките момичета, съпровождани от техните учители, огласиха с песни, танци и наричания за здраве и берекет и заслужено предизвикаха аплодисментите на присъстващите.

Слънчевите усмивки на децата и доброто им представяне създадоха неповторимо пролетно настроение сред служителите на общинската администрация. Кметът Петър Гендов и председателят на ОбС Християн Кускунов благодариха на лазарките и техните ръководители за вниманието и старанието, с което пресъздават българските традиции и допринасят за тяхното съхраняване през поколенията.  „Щастлив съм, че този празник се поддържа с желание от вас и вашите учители, мили деца. Благодарение на любовта ви  към българските традиции и обичаи, ние ще се съхраним като народ и ще предадем на идните поколение нашето наследство. Продължавайте все така да поддържате и разпространявате християнските обичаи“, каза г-н Гендов.

Преди да си тръгнат, малките лазарки бяха изненадани от ръководството на община Елхово с вкусни лакомства и великденски сувенири за спомен.