Започва изграждането на нов паркинг в Елхово

Стартираха дейностите по „ Изграждане на паркинг в гр.Елхово“. Той се намира в северната част на града, между улиците „Морава“ и „Камчия“, до РД „Гранична полиция“ и е с  площ 1 681кв.м. Предвижда се пространството да се използва оптимално, за да се осигурят  максимален брой места за паркиране на автомобили.

Изпълнител на дейностите е „ДЗЗД Камчия 23“ гр. Ямбол, а финансирането е осигурено със средства от Капиталовата програма на Община Елхово за 2024 г. като преходен обект от 2023 г.. Проектното решение включва отводняване на паркинга, районно осветление с LED осветителни тела, хоризонтална маркировка, вертикална сигнализация, както и изграждане на дъждоприемни съоръжения.

Целта на Община Елхово е чрез реализирането на обекта да бъде решен все по-големият проблем с паркирането на нарастващият брой  автомобили. Изграждането на паркинга ще подобри не само визията на района, но ще осигури и  условия за безопасно и удобно паркиране.

Благоустрояването в различни райони на град Елхово продължава с реализирането на проекти и дейности за подобряване на градската среда и осигуряване на по – добри условия за живот на жителите.