ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители, ученици, читалищни и музейни дейци,

Уважаеми деятели и пазители на българската  духовност и култура,

Щастлив съм от свое име и от името на Община Елхово да Ви поздравя с най-светлия български празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Този празник е повод да се почувстваме горди от ролята, която българският народ има за разпространението и утвърждаването на славянската писменост и да отбележим значението на културата и образованието за съхраняването на българските традиции и духовни ценности. Всички Вие – учители, учени, дейци на културата, изкуствата, библиотечни, музейни и читалищни дейци, сте пазителите и разпространителите на познанието –бранители на духовността.

Честит да е всеки обвързан с писмеността, културата, духовността, образованието и науката в България, защото е избрал да съгражда, разпространява и пази най-голямото национално богатство на българите.

Днес, българският народ се прекланя пред всички Вас и най-вече пред своите първоучители и разпространители на словото Светите братя Кирил и Методий. Пожелавам Ви здраве, творческа жажда и оптимизъм, за да съхраним нашата култура! Нека все така с отдаденост изграждаме можещи, знаещи и отговорни личности за общото ни европейско бъдеще!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!