Семейният фестивал „Лятно театро 2024“ идва в Елхово по повод Деня на детето

На 31 май, по покана на община Елхово, в града ще гостува пътуващият фестивал „Лятно театро“, за да отпразнува заедно с деца и родители предстоящия ден на детето.

Празненството започва в 16:30 ч., в градския парк,  с анимация с игри и продължава с куклено-театралния спектакъл “Каквото направи дядо, все е хубаво” по приказката на Андерсен. Организаторите са подготвили и две забавни арт-работилници “Клечковци” и “Усмивки от балончета”. На разположение на зрителите в Елхово ще бъде и арт инсталацията с разширена реалност „Тайник на чудатостите“, в която чрез магията на най-новите технологии деца и родители откриват скритите тайни на виртуален скрин, пълен с вълшебства. Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Елхово и любимите на децата Кубети.

 “Лятно театро” е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.