ЗА ЧИСТ И ПРИВЕТЛИВ ГРАД

         Продължават дейностите, организирани от община Елхово за поддържане на чистия и приветлив вид на града. Служителите от общинска администрация продължиха почистването на парка.

          Продължават дейностите, организирани от община Елхово за поддържане на чистия и приветлив вид на града. Служителите от общинска администрация продължиха почистването на парка. Те боядисаха в свежи цветове скамейките по алеите, кошчетата за смет, окопаха цветните алеи. Продължава и косенето на тревните площи в парка. В първата си еко акция общинска администрация боядиса люлките на детската площадка и почисти района.

            По график се окосяват зелените площи и междублоковите пространства. Над 80 дка тревни площи в града са третирани срещу битови насекоми и вредни гризачи. Продължава работата и в зелената площ пред завод “Елпром”. Изкосена е тревата, изчистени са всички саморасници.

            Кметът на община Елхово Петър Киров е разпоредил да се извърши ревизия на съдовете за смет в града. Паралелно с това се подготвя и закупуването на нови съдове. В централната градска част вече са подменени старите контейнери с нови тип “Бобър”. Ще бъде извършена ревизия на сметоразтоварището, както и на образуваните нерегламентирани сметища.

            От общинска администрация призовават гражданите да пазят града чист, да изхвърлят отпадъци само на предназначените места и напомнят, че нарушителите ще бъдат санкционирани по реда на Наредба 2 на ОбС.