Безопасно лято на колела

Спортно състезание с велосипеди се проведе на 11 юни в градския парк в Елхово. Инициативата се организира от Община Елхово, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и ЦПЛР – ОДК.

Преди старта полицейски инспектор от сектор ,,Пътна полиция“ Георги Арабаджиев проведе кратка беседа на тема:Пътна безопасност свързана със Закона за движение по пътищата, с акцент правила за управление на велосипеди и тротинетки в населени и извън населени места, а Димитър Бъчваров, секретар на комисията, разясни правилата и призова за внимание и отговорност.

В състезанието, което премина под надслов „Безопасно лято на колела“, се включиха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий “ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ Елхово, ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Бояново.

Всички участници получиха светлоотразителни жилетки като подарък от организаторите.

Колоездачите се надпреварваха в майсторско управление на велосипед по предварително изградено трасе включващо минаване през дъска, преминаване на осморка през конуси и носене на чаша с вода по време на управлението на велосипеда.

Най – бърз се оказа Явор Костадинов Янков от ОУ „Св. П. Хилендарски“ Елхово, след него, с много малка разлика се класира Тодор Петров Тодоров от същото училище, а третото място зае Теодор Гочев Тодоров от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Елхово. Всички те получиха грамоти и подаръци осигурени от организаторите – каски, наколенки, фар, светлоотразителни педали и компютър за велосипед. Поощрителна награда получи и единственото момиче в състезанието Кина Симеонова от Бояново.

Спортната инициатива е част от  програмата за превантивната дейност на МКБППМН и предлага на децата възможности за полезно и приятно свободно време чрез реализиране на разнообразни дейности. Тя е част от мерките за повишаване сигурността на децата и превенция на поведението на малолетните и непълнолетните.