Приключиха дейностите по подмяна на водопровода на улица „Бистрица“ в Елхово

С подмяната на 221м водопровод  на ул. „Бистрица“ в Елхово за живущите там  вече е осигурено и подобрено качество на питейната вода. Подмяната ще доведе и до намаляване на загубите на питейна вода, подобряване на услугата по водоснабдяване и хигиенно-здравните условия.

Дейностите по водопровода започнаха през април тази година, а обектът ще бъде въведен в експлоатация до края на тази седмица.  

 Средствата за водопроводните дейности са осигурени от капиталовата програма на община Елхово и са в размер на 109 860 лв. с ДДС. Изпълнител на проекта е фирма „СВОИ – 200“ ООД град Ямбол.

Новопроектираният водопровод по ул. „Бистрица“ е изпълнен с полиетиленови тръби, висока плътност, с диаметър ф90 мм. Изпълнени са  32 броя сградни водопроводни отклонения с тръби ф32 към имотите.

Полагането на тръбите се изпълни по безтраншейна /безизкопна/ технология. Този метод на изпълнение допринесе за по – малко разкопаване на пътната настилка, която вече е възстановена . След подмяната водопровода ще бъде ремонтирана и уличната  настилка, когато има готовност за това.