ОФК Елхово с инициатива по повод Международния Олимпийски ден

По повод предстоящия на 23 юни,  Международен Олимпийски ден и Деня на българския олимпиец , под егидата на МОК,  хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязването му. Отбелязването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец в България се организира от Българския олимпийски комитет, Фондация „София – европейска столица на спорта“, Националната спортна академия и Националната олимпийска академия.

Тази година Община Елхово и ОФК Елхово също са част от инициативата. На 18 юни, на градския стадион, бе организиран мини турнир по футбол, на малки врати. В него взеха участие  4 отбора – подготвителна група и деца от школата на ОФК Елхово с треньор Росен Петров. Целта е да се вдъхновяват и насърчават хората от цял свят да се движат повече и да спортуват редовно.

На турнира присъства и г-н Брайков – заместник кмет на Община Елхово. Той връчи на всички участници тениски с цветовете на олимпийските кръгове, символ на Олимпийските игри и специални сертификати, подписани от Стефка Костадинова –  председател на БОК и Томас Бах – президент на МОК.