„Зелени патрули“ срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в града

Община Елхово набира младежи – доброволци за сформиране на „Зелен патрул“. Неговата основна цел ще бъде да следи за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Идеята е да се ангажират местните жители в поддържането на чист и подреден град.

Доброволците ще следят за нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на отпадъци на територията на град Елхово, ще сигнализират при проблеми с отпадъци и за образуването на нерегламентирани сметища и унищожаване на общинска собственост.  Ако нарушител, който замърсява градската среда или руши общинска собственост, бъде установен в момента на извършване на деянието, той ще бъде документиран /сниман/. Затова  ще бъдат уведомени отговорните лица в общината, които ще предприемат необходимите мерки и ще налагат санкции, предвидени в наредбата.

На всички желаещи доброволци, които ще патрулират със собствени автомобили ще бъдат осигурени гориво и допълнителни стимули. Те ще разполагат и с отличителни знаци, по които гражданите ще ги разпознават.

Кандидатите за доброволци следва да заявят желанието си в сградата на Община Елхово при г-н Господин Брайков – заместник кмет на Община Елхово.  Повече информация можете да получите и на телефон: 0879899387.

Поддържането на чистотата и реда в община Елхово не е еднократна дейност, а ежедневна и непрекъсната работа и на гражданите, и на местната власт, за да бъде градът ни чист, подреден и красив.