С молебен за здраве и курбан Резидентна грижа за хора в надтрудоспособна възраст отбеляза 25 години

На 27 август, Резидентна грижа за хора в надтрудоспособна възраст отбеляза своя значим 25-годишен юбилей. Празника започна с тържествен молебен, отслужен от ставрофорен иконом хаджи Николай Клюнков, който благослови всички присъстващи и отправи молитва за здраве и дълголетие на обитателите и служителите на Резидентната грижа. Гости на празника бяха кметът на Община Елхово – Петър Гендов, председателя на ОбС Елхово – Християн Кускунов, кметът на село Чернозем – Паскал Караников и жители на селото.

Кметът Петър Гендов отправи своето поздравление към всички присъстващи и подчерта значението на Резидентната грижа като институция, която вече четвърт век осигурява топла и сигурна среда за възрастните хора в общността. От своя страна, Марияна Милева – ръководител служба „Социални дейности”, отправи пожелание за здраве и дълголетие, както на потребителите си, така и на гостите, а за следващата година – празника да бъде в новия дом, чийто строеж започна през този месец.

25-годишният юбилей на Резидентната грижа за хора в надтрудоспособна възраст се превърна в празник на живота, взаимопомощта и уважението. Този ден остави дълбоки следи в сърцата на всички, които са част от тази общност. Кметът Петър Гендов увери, че общината ще продължи да подкрепя усилията на Резидентната грижа, за поддържането на добра и пълноценна среда за възрастните хора.