10 години отбеляза Резидентна грижа ЦНСТ за деца и младежи с увреждания

Резидентна грижа Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания отбеляза своя 10 рожден ден. Гости на празника бяха кметът Петър Гендов и председателят на ОбС Елхово Християн Кускунов. Кметът изрази своята признателност към целия екип за тяхната всеотдайност и усилия в грижата за младите хора и подчерта значимостта на Центъра за ролята му в подкрепата на децата и младежите. Ивелина Романова – директор на социални услуги за деца и младежи, се обърна с вълнение и благодарност към гостите, екипа си и потребителите на услугата и пожела здраве и благоденствие. На празника гостуваха и Мариана Милева – ръководител Служба „Социални дейности”, Десислава Славова – директор на Д СП – Елхово, Станка Събева – социален работник в Д СП – Елхово и Светлана Илчева – управител на ЗЖЛУИ.

С много настроение и пъстра украса потребителите и екипът на социалната услуга отбелязаха празника. Усмивките на децата и младежите, топлите думи на гостите и искрената радост на целия екип бяха свидетелство за силата на човешката доброта и за значимостта на тези 10 години, изпълнени с грижа. Рожденият ден завърши с празнична торта и много усмивки, като остави незабравими спомени за всички.

От 01.01.2015г. центърът е делегирана държавна дейност с капацитет 14 потребители, към настоящият момент са 13 и са на възраст от 16 до 38 години. В социалната услуга резидентна грижа за деца и младежи с трайни увреждания се задоволяват здравословните, образователни, емоционални и социални потребности на потребители с увреждания.