Стартираха дейностите по „Основен ремонт на ул. „Морава“

Тази седмица стартираха дейностите по „Основен ремонт на ул. „Морава в  участъка от ул. „Камчия“ до о.т.38 гр. Елхово“. Това е поредна дейност на Община Елхово, свързана с подобряването на градската инфраструктура. Ремонтът обхваща участък с дължина от 553 метра. Финансирането е по линия на сключени споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, по Инвестиционната програма за общински проекти.

Улица „Морава“ е важна част от пътната мрежа на града. В момента, състоянието на пътната настилка е значително влошено, с множество деформации, дупки и разрушения. Тротоарната настилка също е в лошо състояние и не осигурява безопасно предвижване на пешеходците.

В рамките на строително-монтажните работи ще се възстанови уличната настилка и ще се гарантира носимоспособността и ефективното ѝ отводняване от повърхностни води. Ще бъдат подменени тротоарната настилка и бордюрите по цялата дължина на улицата, като пред гаражите ще бъдат понижени. Предвидена е и подмяната на захабени пътни знаци и поставянето на нови. Всичко това ще повиши безопасността, както на автомобилното движение, така и на предвижването на пешеходците в района.

Дейностите по ремонта ще се извършват поетапно, за да се минимизират неудобствата за живущите и да се осигури нормално движение в района. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 89 дни.

С успешното завършване на проекта, ул. „Морава“ ще бъде значително подобрена, което ще допринесе за по-приятна и комфортна среда за живеене.