ИЗПЪЛНЯВАТ СЕ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТИТЕ НА САПАРД

         В община Елхово финализират процедурите по избор на изпълнител по проектите, които се реализират с финансиране от САПАРД.

             В община Елхово финализират процедурите по избор на изпълнител по проектите, които се реализират с финансиране от САПАРД.

            Община Елхово спечели през 2007 г. два проекта по Програма САПАРД. По Мярка “Обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции” в изпълнение на Националния план за развитие на земеделието и селските райони ще се асфалтира  улица “Ж. Маринов” в с. М. Манастир. Улицата се намира в северозападната част на  селото. През 2004г. общината изгради земното легло и положи трошено-каменна настилка. Проектът предвижда полагане на 200т  плътна асфалто-бетонова смес, изграждане на тротоар с базалтови плочки. По договора с Фонд “Земеделие” община Елхово ще получи безвъзмездна финансова помощ от 84 169 лв., от които 75 % са осигурени от ЕС и 25 % от държавния бюджет. В ход е процедурата по избор на изпълнител. Предстои комисията да представи на кмета протокол за класиране на постъпилите оферти.

            600 дка от горския фонд в землището на с. Лесово ще бъдат залесени по проект по мярка “Лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти”. Залесяването ще се извърши  с акация, която е подходяща за географските условия в района и добра възможност за развитие на пчеларството. Одобрената сума по проекта е в размер на 305 хил. лв. Със заповед на Кмета на община Елхово е избран изпълнител на обекта. След изтичане на регламентираните срокове за обжалване на заповедта ще бъде сключен  договор с фирмата изпълнител.