Футболна среща между двете основни училища в града под наслов „Бъди смел, бъди добър!“

Футболна среща между ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ Елхово и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Елхово е следващата дейност, част от Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца „Бъди смел, бъди добър!“. На 30 септември, от 14 часа представителни отбори на двете училища ще изиграят приятелска среща, чиято основна идея е да покаже приемственост и готовност заедно да се борим за по-добро бъдеще. Футболната среща не само ще сплоти децата чрез спорт, но и ще вдъхнови създаването на позитивна среда, в която всеки може да се чувства сигурен и уважаван. Мястото на футболната срещата е спортната площадка на ул. Търговска(зад бензиностанция Омакс).

Община Елхово с радост се присъедини към кампанията, вярвайки че с общи усилия всички ние можем да допринесем за гарантиране правата на децата от закрила срещу различните видове насилие.

Кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ организирана от Държавна агенция за закрила на детето  е с основна цел да се обърне внимание към случаите на насилие над деца и между деца, да се промени обществената нагласа по темата, за да има превенция и навременно сигнализиране на случаи, както и да се гарантира правото на закрила от насилие на всички деца и особено на деца във висок риск от уязвимост.