Откриване на учебната година в ЦПЛР – ОДК – Елхово

На 1 октомври 2024 година, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Елхово тържествено откри новата учебна година с много емоции и усмивки. Събитието събра ученици, родители и лектори, които споделиха вълнението от началото на новия учебен цикъл. Гости на празника бяха кметът на Община Елхово – Петър Гендов, председателят на ОбС Елхово – Християн Кускунов, зам. кметът – Господин Брайков, секретарят на Община Елхово – Венета Димитрова, Таня Бургасчиева – главен експерт общинска просвета гр. Елхово, Ивана  Кърева – дългогодишен директор на ОДК – Елхово, както и още много колеги, които през годините са оставили ярка следа в историята на детския център. Кметът подчерта значението на образованието и културното развитие, което ЦПЛР – ОДК – Елхово предлага на децата и младежите от общината.

Тържеството започна с богослужение, отслужено от ставрофорен иконом хаджи Николай Клюнков, който се обърна към децата, родителите и гостите на празника, със слово, в което говори за обичта, която трябва да ни води във всяко дело. Той поздрави ръководството на ЦПРЛ – ОДК – Елхово за създаването на клуб „Християнски традиции и обичаи“, чиято основна цел е запознаване на децата с християнските добродетели, традиции и обичаи. Последва рецитал на любими български стихове и изпълнение на децата от вокална група „Яница“, както и слово от бъдеща абитуриентка, която вече 12 години е част от ДЮТС „Яница“. В приветствието си, директора на Центъра – г-жа Нивелина Василева, изрази надеждите си за успешна година, изпълнена с нови знания и вдъхновения, представи своя екип и благодари на родителите за доверието, което им гласуват.

Госпожа Василева изрази своята благодарност и към Община Елхово. През месец септември, със собствени средства на общината бе извършен текущ ремонт – вътрешно измазване на стени и тавани на помещенията използвани от Центъра за подкрепа на личностно развитие. В обновените зала и кабинет, през тази година ще стартират общо 29 школи – 24 постоянни групи през учебната година и 5 временни.

Откритата учебна година в ОДК Елхово обещава много нови възможности и предизвикателства. С вяра в успеха и подкрепа от страна на преподавателите, децата на Елхово са готови да започнат своето пътешествие в света на изкуствата и знанието. В атмосферата на общност и подкрепа, всички присъстващи се увериха, че ЦПЛР – ОДК – Елхово е място, където децата могат да се развиват не само академично, но и социално и емоционално.