ПРАЗНИК В ЦСРИ „СВЕТА МАРИНА“

    Екипът и децата на ЦСРИ„Света Марина„-гр.Елхово отбелязаха празника на своята закрилница -Света Марина, който съвпада и с първия рожден ден на ЦСРИ”Света Марина” като делегирана от държавата дейност.

    Екипът и децата на ЦСРИ„Света Марина„-гр.Елхово отбелязаха празника на своята закрилница -Света Марина, който съвпада и с първия рожден ден на ЦСРИ”Света Марина” като делегирана от държавата дейност. Програмата за  посрещане на  празника включваше дейности и мероприятия, свързани със свободното време, отдиха и развлечението на децата потребители и техните семейства. Всеки ден  от празничната седмица бе посветен  на интересно и вълнуващо събитие.

    Във фоайето беше аранжирана изложба-базар на детско творчество-рисунки, сувенири  и други изделия от проведени арт терапии.

    Празничната седмица започна със спортен празник, включващ развлекателни и спортни щафетни игри. На децата победители бяха раздадени грамоти и награди.

    С най-голямо нетърпение се очакваха детското парти и кукления спектакъл за децата и приятелите на ЦСРИ”Света Марина”.Заедно с децата от Центъра, на кукленото представление се радваха и техните приятели от ОбДК-гр.Елхово и ОДЗ”Невен”-гр.Елхово.Артистите от Старозагорския куклен театър- Златка Керемедчиева и бате Янко бяха възнаградени с много аплодисменти и музикален поздрав.  Всички заедно-деца и специалисти-духнаха свещичка за първия рожден ден на социалното заведение.

    На 16 юли екипът на ЦСРИ”Света Марина” бе домакин на работна среща със специалисти от ЦОП ”Усмивка”-гр.Ямбол, ЦСРИ”Света Ана”-Карнобат, Дневен център за деца с увреждания-гр.Ямбол,ЦСРИ-гр.Стралджа и ЦСРИ-гр.Ямбол. Социалните заведения, които участваха в срещата, предлагат социални услуги за деца с увреждания и контактите от подобен характер са полезни за обмен на добри практики. Екипът на ЦСРИ”Света Марина” предложи тази среща да се превърне в традиционна и при възможност в нея да участват и деца потребители с изявени таланти.

     17 юли – денят на св.Марина- бе обявен за Ден на открити врати. Празника споделиха кмета на община Елхово Петър Киров, председателят на ОбС Елхово Стоян Овчаров, екипът на ЦОПСИ- Ямбол, общински съветници, дарители, родители, приятели.  

     Вокалната група на ЦСРИ”Света Марина” и деца от ОбДК поздравиха гостите с изпълнения на народни песни. За гостите бе представена презентация на дейността на ЦСРИ ”Света Марина” през изминалия период. Центърът предоставя социални услуги и рахибилитация-психологична, логопедична, двигателна, трудотерапевтична. Екипът бе инициатор на два благотворителни базара- за мартеницаи и великденски яйца и сувенири. За децата бяха организирани екскурзии до гр.Котел и гр. Сливен със средства от благотворителните базари.

    Управителят на ЦСРИ”Света Марина” поздрави всички, съпричастни с празника и благодари за усилията на специалистите и  за успехите през изминалата година.Основна мисия на екипа ще продължава да  бъде предоставянето на качествени социални услуги и повече радост и щастие в детските очи.