СРЕДСТВА ЗА ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Читалище “Развитие” в Елхово и читалище “Съгласие” в с. Гранитово  спечелиха проекти за допълващи субсидии. Средствата на стойност 5 000 лв. са предоставени  съгласно чл. 90 на ПМС ¹ 27 от 09.02.2009 г. за текущ ремонт, компютърна техника и художествено – творческа дейност.

Читалище “Развитие” в Елхово и читалище “Съгласие” в с. Гранитово  спечелиха проекти за допълващи субсидии. Средствата на стойност 5 000 лв. са предоставени  съгласно чл. 90 на ПМС ¹ 27 от 09.02.2009 г. за текущ ремонт, компютърна техника и художествено – творческа дейност.

Кандидатстването за допълваща субсидия се извърши на базата на утвърдени Правила от Министъра на културата чрез подаването на проектен фиш в срок до 24 април 2009 г. Проектите са разгледани от работна група, определена със заповед на министъра на културата на Република България.

От кандидатствалите 2279 читалища са подкрепени 925 от цялата страна, като същите ще получат средства в размер общо на 3 000 000 лв., съгласно утвърден списък.

Средствата от спечелените  проекти за допълваща субсидия на Министерството на културата дават възможност на читалищата да обновят и осъвременят материално – техническата си база, да обогатят библиотечния си фонд  и художествено – творческата си дейност. С предоставената възможност двете читалища от община Елхово ще оптимизират художествено-творческата си дейност като изработят нови костюми за самодейните си състави. През последните години с допълваща субсидия по-голямата част от читалищата в община Елхово обновиха библиотечните си фондове и се сдобиха с компютърни конфигурации.