ИЗГРАДЕН Е ВОДОПРОВОД ЗА С. РАЗДЕЛ

         Нов водопровод от полиетиленови тръби с висока плътност е изграден в с. Раздел. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров осъществи лично контрол за усвояването на средствата.

            Нов водопровод от полиетиленови тръби с висока плътност е изграден в с. Раздел. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров осъществи лично контрол за усвояването на средствата.

Стоманените тръби на съществуващия водопровод, изграден през 1988г., са силно амортизирани, предизвикват чести аварии, водят до замърсяване на водата и големи количества загуби. Поради тези причини през лятото на миналата година жителите на с. Раздел преживяха много труден период на недостиг на вода за питейни нужди.

Новият хранителен водопровод за с.Раздел се изгради в рамките на един месец по проект на община Елхово. Трасето с обща дължина 2 км  започва от помпената станция в близост до Лалковска река и достига до водоема на с. Раздел. Полиетиленовите тръби са поставени  успоредно на съществуващия водопровод. Запазени са съоръженията по съществуващия водопровод и са изградени нови – две шахти-въздушник и две изпускателни. Изградено е преминаването на тръбите под дъното на реката, вместо досегашното въздушно преминаване.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров лично контролира изпълнението на строителните работи. Той присъства на свързването на новия със съществуващия водопровод, с което приключиха строителните дейности на новото съоръжение.

Строителните дейности са на стойност над 190 хил.лв. Средствата са предоставени безвъзмездно от Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда.

             В община Елхово са убедени, че с изпълнението на строително-монтажните работи ще се подобри качеството на водата и ще се осигури необходимото количество вода за питейни нужди без да се налага преминаване към режим на водоподаване в с. Раздел.