ЛЯТНО НАСТРОЕНИЕ В ЦСРИ“СВЕТА МАРИНА“-ЕЛХОВО

     Лятната ваканция за децата потребители от ЦСРИ”Света Марина”-гр.Елхово започна с посещение в детски увеселителен ”Европарк”-гр. Сливен.

      Лятната ваканция за децата потребители от ЦСРИ”Света Марина”-гр.Елхово започна с посещение в детски увеселителен ”Европарк”-гр. Сливен. Екскурзията е подарък за децата от средствата, набрани от двата благотворителни базара-за мартенички и великденски яйца и сувенири. Децата пътуваха с автобус, осигурен от община Елхово.

     В екскурзията се включиха 18 деца със здравословни проблеми и деца в риск. За някои от тях това беше първо пътуване – без родители и  далеч от дома. Екскурзията се очакваше с нетърпение и много любопитство, за това което ги очаква по време на пътуването. В екскурзията участваха и майки от групата за взаимопомощ.  Децата прекараха няколко часа в забавни игри по игрушките, детското влакче и батутите.

     Денят премина с незабравими срещи, преживени детски радости и с очаквания за нови пътувания из красивата ни страна.

    Децата от ЦСРИ”Света Марина” участваха в „училище по плуване”, организирано от Ученически спортен клуб-община Елхово. Всеки понеделник през юли и август децата бяха обучавани в умения за плуване от инструктор по плуване.

    Елховският край е богат на природни и исторически забележителноси.

Екипът на ЦСРИ ”Света Марина” организира за децата  посещение на археологическата сбирка на Етнографско-археологически музей – гр.Елхово и екскурзия до местността Дрънчи дупка край с. Мелница.

Подобни дейности спомагат за опознаване на природата на родния край и запознават децата с историческото ни минало.