ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ

        Дейностите през 2009г. за изпълнение на Общинския план за развитие  2007-2013  приеха общинските съветници на заседанието си през м. юли.

         Дейностите през 2009г. за изпълнение на Общинския план за развитие  2007-2013   приеха общинските съветници на заседанието си през м. юли.

            В краткосрочният документ, представен от кмета на община Елхово Петър Киров са конкретизирани мероприятията за изпълнение на стратегическите приоритети, необходимите средства, източника на финансиране и отговорните инститтуции.

            Предвидено е  внедряване на нови биологични видове билки и подправки от Бизнес център Елхово с цел износ и реализация на вътрешния пазар.С финансиране по САПАРД се предвижда залесяване в землищата на селата Лесово и Гранитово. Ще бъдат създадени още  Местна инициативна група и Еврорегион . Да се осигури добро управление и изграждане на прозрачна и почтена държавна администрация, разработване и прилагане на програми и проекти за квалификация и преквалификация на безработни, инвалиди и  временна и сезонна заетост и др., подобряване начина на живот и социализация на хората с увреждания, за интеграция на етническите малцинства, изграждане на Център за рехабилитация и социална интеграция -²² етап /за възрастни хора с увреждания/ е записано още в Програмата. В областта на социалната политика и подобряване средата за обитаване  е предвидено откриване на клубове на пенсионера и  хора с увреждания по селата, разнообразяване и обогатяване заниманията на деца и младежи в Общински детски комплекс, възстановяване и ремонт на детски кътове и спортни площадки, благоустрояване  централна градска част, реализация на проект «Сто» за стартиращ бизнес в региона на община Елхово. Заложено е подобряване на материално-техническата база в учебните заведения. Очаква се външно финансиране за изпълнение на проектите  за преустройство на съществуваща сграда-киносалон в Център за детски и младежки дейности и за доизграждане на многофункционалната спортна зала.Предвидена е реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на с. Раздел, на централната градска част и улици в града. Изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни и питейни води, нова канализационна мрежа и рехабилитация на водоснабдителната система на МБАЛ “Св.Ив.Рилски”, изграждане на възобновяеми енергийни източници, рехабилитация на пътната и улична мрежа, ефективно управление на отпадъците чрез изграждане на депо за строителни отпадъци, закупуване на нови съдове за смет, закриване на съществуващото сметище  е записано още в документа.

            В програма са предложени и индикаторите за въздействие, за продукт, за резултат по които ще се анализират резултатите от изпълнението й.