БИБЛИОТЕКИТЕ В ЕЛХОВСКО

         Работни станции за потребители и за библиотекари и периферни устройства очакват в община Елхово по проект “Глобални библиотеки – България”.

         Работни станции за потребители и за библиотекари и периферни устройства очакват в община Елхово по проект “Глобални библиотеки – България”. В проекта на общината са включени читалищните библиотеки от читалищата в гр. Елхово и селата Бояново и Гранитово.

            Програма “Глоб@лни библиотеки – България“ цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Програмата се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество. Програмата ще има балансиран географски обхват, за да съдейства за преодоляването на вътрешно и междурегионалните различия в социалното и икономическо развитие на страната. „Глоб@лни библиотеки – България“ се  подкрепя от субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“.

            Предложените от община Елхово читалищни библиотеки са включени в предварителния списък на потенциално избираемите 1676 библиотеки. Общо 18 работни станции за потребители, 4 работни станции  за библиотекари и периферни устройства / принтери, копирна техника, скенери, мултимедия и др./ очакват да получат в община Елхово по програмата.