ПОЖАР В С.ВЪЛЧА ПОЛЯНА

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров координира действията при потушаването на пожар в землището на село Вълча поляна.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров координира действията при потушаването на пожар в землището на село Вълча поляна.

Пожарът е възникнал на 24 август около 16.30 часа в югозападната част на село Вълча поляна. Постепенно огънят обхваща близо 250 дка нелесопригодна площ /храсти, драки и единични дървета/.

Пожарът  възниква в една от крайните къщи на с. Вълча поляна.В следствие на вятъра е имало опасност от разпространение на пламъците на широк фронт и преминаването на територията на Република Турция. Това налага бързи и оперативни действия от присъстващите отговорни лица. На мястото на инцидента пристигат първи огнеборците от РС “Пожарна безопасност и защита на населението” – Елхово. Координацията при овладяването на огнената стихия се осъществява от кмета на община Елхово г-н Петър Киров, зам.директорът на Областна дирекция на МВР гл. инспектор Георги Георгиев, директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово  комисар Стоян Стоянов. По-късно на мястото на пожара пристигат областният управител г-жа Таня Димитрова, директорът на РУГ-Сливен инж.Пейо Върбанов, директорът на Държавно горско стопанство –Елхово – инж.Станимир Сотиров.

 В потушаването са участвали 65 човека от РД”ГП”-Елхово, 20 служители от РУ на МВР- Елхово, 30 души от ДГС-Елхово, както и два противопожарни автомобила от пожарната служба в Елхово, един – от Болярово и един от Ямбол. Близо 15 души от местното население също са се включили в овладяването на огнените пламъци.

Благодарение на добрата организация и координация при действията на ангажираните лица пожарът е локализиран около 22 часа на 24 август.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров изразява своята благодарност за професионалната работа на служителите и доброволците, участвали при гасенето на пожара, както и за проявеното отговорно отношение на институциите.