ПОТУШИХА ПОЖАР КРАЙ ЛЕСОВО

         Огнеборци от Елхово и Ямбол  и  доброволци от Лесово потушиха пожар край с. Лесово. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров координира действията при гасенето на пожара.

            Огнеборци от Елхово и Ямбол  и  доброволци от Лесово потушиха пожар край с. Лесово. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров координира действията при гасенето на пожара.

            Към 15 часа вчера служители от РГС Елхово подават сигнал за възникнал пожар на сухи треви край с. Лесово, общ. Елхово. Съществува опасност огънят да премине и на турска територия, което налага бързи и оперативни действия за потушаване на пожара. На мястото пристигат кмета на община Елхово Петър Киров, комисар Стоянов – РГС , комисар Събев – “Пожарна безопасност и спасяване” Ямбол, инж. Станимир Сотиров – ДГС Елхово. В локализирането  и ликвидирането на огъня участват две коли от РС“Пожарна безопасност и спасяване”Елхово, един специализиран автомобил на РУ “Пожарна безопасност и спасяване”-Ямбол. С водозахранване се включва и пожарният автомобил на община Елхово. В гасенето участват още служители на РУ на МВР Елхово, пожарен автомобил от с. Гранитово, кмета на с. Лесово Димитър Бабаджанов и доброволци от селото. Пресеченият терен и силният вятър затрудняват по-бързото ликвидиране на пожара. Към 18.00 часа огънят е локализиран в посока към Елхово и към границата с Турция, минути по-късно е спряно и разпространението му към река Тунджа. По предварителни данни, площта на пожара е около 3000 дка остатъчен горски фонд – сухи треви, храсти и акациева гора.

            По-рано през деня кметът на община Елхово г-н Петър Киров  проведе оперативно съвещание за осъществяване  на ефективна координация и действия при ликвидиране на последици от бедствия и аварии. В съвещанието участват комисар Стоянов – началник на РГС Елхово, инспектор Георгиев – РС”Пожарна безопасност и спасяване”, инж. Станимир Сотиров – директор на ДГС и Димитър Николов – началник на РУ на МВР Елхово. По-късно през същия ден, действията при потушаването на пожара край Лесово са доказателство за  оперативното взаимодействие на службите.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров изразява своята благодарност за професионалната работа на служителите и доброволците, участвали при гасенето на пожара, както и за проявеното отговорно отношение на институциите.