СЪОБЩЕНИЕ

Общински съвет-Елхово уведомява гражданите на общината, че продължава да набира кандидати за съдебни заседатели, които след одобряване ще бъдат предложени за утвърждаване от Районен съд – Елхово за мандат 2010-2014 г.

Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 67 от Закона за съдебната власт – да са дееспособни български граждани, навършили 21 години, но не навършили 70 години към момента на определянето им за съдебен заседател, да се ползват с добро име в обществото и да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, като за най-малко 10 на сто от общия брой на предложените лица се изисква  педагогическа квалификация.

Желаещите в срок до 19.Х.2009 г. включително подават следните документи: заявление, писмено съгласие, удостоверение за раждане (дубликат), документ удостоверяващ педагогическа квалификация, ако е налице такава и свидетелство за съдимост в канцеларията на Общински съвет-Елхово (стая номер 2 в сградата на общинска администрация на ул. Търговска  номер 13).

 

За повече информация – тел. 88026.

 

Канцелария на ОбС-Елхово