ПРАЗНИК В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В С. ЧЕРНОЗЕМ

        Вълнуващо тържество организираха в Дома за стари хора в с. Чернозем. Поводът е 10 годишнината от създаването на социалното заведение.

            Вълнуващо тържество организираха в Дома за стари хора в с. Чернозем. Поводът е 10 годишнината от създаването на социалното заведение.

            Домът за стари хора в с. Чернозем е създаден през август 1999г. с цел да обслужва възрастни хора, чието здравословно състояние позволява да се самообслужват сами. Капацитетът на заведението е 16 домуващи. Възрастните хора настанени в него, получават обслужване на качествено ниво, с  грижовно отношение, битова среда, хранене съгласно индивидуалното здравословно състояние и свободен режим на обитаване.

            Празникът на възрастните хора споделиха кметът на община Елхово г-н Петър Киров, инж. Христо Петев – председател на ПК по здравеопазване, социална политика, образование, култура, спорт и вероизповедания, общински съветници, г-жа Ст. Събева – директор на Дирекция “Социално подпомагане” Елхово, спонсори, приятели и др.

            През годините социалното заведение доказа своята необходимост и за редица възрастни хора по различни причини Домът е място за живот, каза в приветствието си към присъстващите кмета на община Елхово г-н Петър Киров. Ръководството на община Елхово използва всички възможности за да осигури на потребителите на услугата пълноценен и самостоятелен живот в среда близка до семейната, да осигури подкрепа и условия за взаимопомощ и социална интеграция. Непрекъснато се подобряват условията за живот. През тази година със средства от общинския бюджет бе подменена дървената дограма с PVC стъклопакет, поставени са щори, извършено е вътрешно измазване. Г-н Киров благодари на институциите за оказаното съдействие и разбиране, на служителите от Служба “Социални дейности” за грижите, които полагат за домуващите. На всички възрастни хора, г-н Киров пожела здраве, дълголетие и спокойни старини.

            Поздрав към присъстващите на тържеството отправиха децата от ЦСРИ”Света Марина” Елхово и групата за автентичен фолклор при читалище Развитие гр. Елхово с художествен ръководител Пенка Кючукова. И като на рожден ден празникът завърши с торта и хоро.