КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕЛХОВО ПЕТЪР КИРОВ ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОУ“СВ.П.ХИЛЕНДАРСКИ“

         Кметът на община Елхово Петър Киров присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ “Св. П. Хилендарски” гр. Елхово.

               Кметът на община Елхово Петър Киров присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ “Св. П. Хилендарски” гр. Елхово.

            Тържеството събра в училищния двор развълнуваните първокласници, техните родители и близки, учениците от училището и техните преподаватели, членове на училищното настоятелство към учебното заведение, бивши учители в училището.

С приветствено слово към учениците се обърна директорът на училището г-жа Мария Бързулова. Тя пожела успех на ученици и учители и изрази убедеността си, че учители, родители, общинско ръководство и общественост заедно могат да направят училището привлекателно за децата.

Кметът на община Елхово Петър Киров поздрави присъстващите с първия учебен ден. На всички ученици кметът пожела спорна учебна година, удовлетворение от постигнатото, много поводи за гордост и самочувствие. Като благодари на учителите за това, че неуморно изпълняват мисията си на просветители, г-н Киров изрази убедеността си, че ще останат верни на своята просветителска мисия и с много обич и себеотдаване ще продължат да възпитават и учат децата. Образованието на децата от община Елхово е сред нашите основни приоритети, увери родителите г-н Киров. Нека заедно бъдем съпричастни към училищния живот, да подкрепяме учениците в стремежа им към знанието, самоусъвършенстването и творческата изява, призова родителите г-н Киров.

На малките първокласници кметът пожела да се научат да  мислят свободно, да се радват на прекрасните детски и училищни дни, да бъдат гордост за своите родители.

            Първата си изява в училище осъществиха нетърпеливите  първокласниците. За всички присъстващи те рецитираха и пяха с удоволствие. Водени от своите класни ръководителки първокласниците преминаха през богато украсената арка, убедени, че ще им върви по вода.