ОБЛАГОРОДЯВАТ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА ЕЛХОВО

     Детската площадка до “Мини-маркет”-а по ул. Ал. Стамболийски в Елхово е възстановена напълно. Дейностите се изпълняват по проект на община Елхово, финансиран от ПУДООС.

        Детската площадка до “Мини-маркет”-а по ул. Ал. Стамболийски в Елхово е възстановена напълно. Дейностите се изпълняват по проект на община Елхово, финансиран от ПУДООС.

            Детската площадка отново грее с приветливия си вид и веселите цветове. Възстановени са дървените части на скамейките в района, както и декоративните сенници. Отремонтирани са детските съоръжения. Извършено е блажно боядисване. За по-голямо удобство на живеещите е възстановено осветлението на площадката. Проектът предвижда и облагородяване на зелените площи по ул.Ал. Стамболийски от детската площадка до осем-етажния блок. Ще бъдат оформени храстите в продължение на над 600 м по улицата. Предстои да бъдат поставени 8 нови скамейки и над 10 кошчета в тази отсечка. Ще се оформят и зацветят цветни лехи, ще бъдат посадени подходящи дървесни видове.Районът и междублоковото пространство ще бъдат почистени от отпадъци. Дейностите са на стойност 10 000лв.

            Подобни мероприятия ще бъдат извършени и в парка на с. Гранитово. Облагородяването на зелена площ от 2,5 дка в с. Гранитово включва санитарно почистване на широколистните дървета, аранжиране на цветни фигури, възстановяване на осветлението в района, поставяне на нови скамейки и кошчета и др. Дейностите са на стойност близо 6 000лв.

ПУДООС финансира и проект „Чистота, функционалност и естетика“ на ЦДГ”Надежда” в Елхово за почистване и озеленяване на двора на детската градина. Да превърнем двора на детската градина в желано място за отдих с личното участие на децата, учители, родители и съседи на детската градина в желано място за игри, занимания и отдих целят в детското заведение.