КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА“ В ОБЩИНА ЕЛХОВО

      Още един проект на община Елхово  ще финансира Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Предложението е за почистване и облагородяване  на зелени площи на ул. «Морава».

          Още един проект на община Елхово  ще финансира Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Предложението е за почистване и облагородяване  на зелени площи на ул. «Морава».

            В близост до терена на ул.»Морава» са разположени няколко жилищни блока, ромският квартал, Регионална гранична служба. Предвидено е да се благоустрои площ, която към момента се използва за паша на безпризолен добитък. ще се възстановят съоръженията на двете детски площадки. В района ще се оформят цветни лехи и посадят дървета, ще се поставят пейки и кошчета за смет, ще се  възстанови тротарна настилка. Дейностите са на стойност  близо 10 хил.лв.

            През тази година ПУДООС финансира два проекта на община Елхово и проект на ЦДГ»Надежда».  

Детската площадка до “Мини-маркет”-а по ул. Ал. Стамболийски в Елхово е възстановена напълно и отново грее с приветливия си вид и веселите цветове. Възстановени са дървените части на скамейките в района, както и декоративните сенници. Отремонтирани са детските съоръжения. Извършено е блажно боядисване. За по-голямо удобство на живеещите е възстановено осветлението на площадката. Почистени и окопани  са зелените площи по ул.”Ал. Стамболийски” от детската площадка до осем-етажния блок. Оформени са храстите в продължение на над 600 м по улицата. Поставени са 8 нови скамейки в тази отсечка. Оформени са и ще се зацветят цветни лехи, ще бъдат посадени подходящи дървесни видове. Районът и междублоковото пространство са почистени от отпадъци. Дейностите са на стойност 10 000лв.

            Подобни мероприятия са извършени и в парка на с. Гранитово. Облагородяването на зелена площ от 2,5 дка в с. Гранитово включва санитарно почистване на широколистните дървета, аранжиране на цветни фигури, възстановяване на осветлението в района, поставяне на нови скамейки и кошчета и др. Дейностите са на стойност близо 6 000лв.

ПУДООС финансира и проект „Чистота, функционалност и естетика“ на ЦДГ”Надежда” в Елхово за почистване и озеленяване на двора на детската градина. Да превърнем двора на детската градина в желано място за отдих с личното участие на децата, учители, родители и съседи на детската градина в желано място за игри, занимания и отдих целят в детското заведение.

С изпълнението на тези проекти ръководството на община Елхово подпомага дейността си по поддържане на чиста околна среда. Със средства от общинския бюджет са подрязани храстите по улиците в града и естетично оформени храстите в централната градска част. Градският парк е приятно място за отдих с почистени тревни площи и окопани цветни лехи. Във връзка с растителните отпадъци, които гражданите изхвърлят от дворовете си, в общинска администрация въведоха график за почистване на улиците. За улеснение на населението извозването на растителните отпадъци съвпада с графика на сметосъбиране и сметоизвозване на кофите за смет. В проведената разяснителна кампания са уведомени гражданите да депонират само растителни отпадъци пред дворовете си в деня, предхождащ графика за сметосъбиране. С предприетите мерки общинска администрация цели недопускане на нерегламентирани сметища в града и поддържането му в чист и приветлив вид.