ЗАПОЧНА НОВИЯТ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН ЗА САМОДЕЙЦИТЕ

         На 1 октомври започна новия творчески сезон за самодейните състави към читалище „Развитие” – Елхово. Репетиционните зали отново са пълни всяка делнична вечер. Самодейците изявяват своя талант в хор за обработен фолклор, група за автентичен фолклор, група за детски фолклорни игри, група за стари градски песни. Нов спектакъл подготвя и театралния състав.

На 1 октомври започна новия творчески сезон за самодейните състави към читалище „Развитие” – Елхово. Репетиционните зали отново са пълни всяка делнична вечер. Самодейците изявяват своя талант в хор за обработен фолклор, група за автентичен фолклор, група за детски фолклорни игри, група за стари градски песни. Нов спектакъл подготвя и театралния състав. За музикантите  са предвидени  оркестър за народна музика и народни инструменти. Работят още школа по изобразително изкуство и фотоклуб. Традиционно се събира и групата на коледарите.

Своите умения, знания и желание за творчество и през този сезон ще предава на хористките Нико Попов – художествен ръоводител на хор за обработен фолклор „Тунджански напеви”. Съставът е готов за нови изяви и още по – големи награди. Хористките са изключително доволни от новите носии, изработени по проект на читалището.

Групата за стари градски песни ”О, спомняте ли си госпожо” с ръководител Руска Попова през този сезон ще отбележи тържествено своята 15 годишнина. Обновяване на репертоара, привличане на нови желаещи и разбира се многобройни изяви са си поставили като задачи през тази година самодейците от групата. За откриването на сезона те вече са посетили местността “Дрънчи дупка” край с. Мелница.

Два пъти в седмицата се събира за репетиции и групата за автентичен фолклор с художествен ръководител Пенка Кючукова. Жените с голямо удоволствие участват във всеки празник на пенсионерите в града, изнасят концерти и пеят за тях в пенсионерските клубове.

И през новия творчески сезон ще продължи своята работа оркестърът за народна музика с ръководител Георги Георгиев. Музикантите подготвят творческите си изяви за мероприятията в община Елхово.

Георги Георгиев води и класа по гайда, в който се обучават няколко любители на възраст от 10 до 18г.

Изключително атрактивната и небезизвестна танцова формация „Метеор” с художествен ръководител Цецо Маринов тази година подготвя за своите почитатели спектакълът “Балкански синдром”.

Дългогодишният ръководител на състав за народни танци  Димитър Чернилов продължава работа с детската група за народни танци.Пос негово ръководство ще се обучават деца от ² до ²V клас.

Сформирани са и школа по изобразително изкуство с ръководител Радостина Колева и  фотоклуб с ръководител Атанас Атанасов.

Традиционно читалище „Развитие” подготвя коледарска група, която пее за здраве и берекет.

Към читалище “Развитие” за първи път е сформирана група за детски фолклорни игри. Групата се ръководи от Мария Райчева.

По традиция театралния колектив с режисьор Ивана Кърева подготвя постановка. Новият спектакъл, който за сега самодейците оставят в тайна, ще бъде представен за празника на град Елхово.