В ОБЩИНА ЕЛХОВО ОПТИМИЗИРАТ ОБСЛУЖВАНЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ


 

            Кметът на община Елхово Петър Киров е утвърдил административни документи за работата на общинска администрация. С новия Правилник за вътрешния трудов ред се въвежда дежурство в ЦУИГ през обедната почивка.


 

            Кметът на община Елхово Петър Киров е утвърдил административни документи за работата на общинска администрация. С новия Правилник за вътрешния трудов ред се въвежда дежурство в ЦУИГ през обедната почивка.

            С документа се определят правилата за работа, организацията на работното време, вътрешния ред, дисциплинарната отговорност на служителите и др. Гражданите се приемат в Центъра за услуга и информация на гражданите. На информационно табло пред ЦУИГ се поставя списък на административните услуги, които се извършват от общинска администрация. Служителите  обслужват гражданите според компетенциите си на гише “деловодство”, “общинска собственост и стопански дейности”, гражданска регистрация”, “каса приходи” и “техническо деловодство”. За улеснение на гражданите и оптимизиране работата с тях от 01.02.2008г. се въвежда дежурство на служителите по време на обедната почивка от 12.00ч. до 13.00ч.

При  необходимост гражданите се допускат в административната сграда, като на пропуска обявяват кой от специалистите или ръководството ще посетят. Утвърдени са приемни дни на ръководството. Кметът на общината приема граждани всеки първи понеделник на месеца от 14.00ч. до 17.00ч. Зам. кметовете приемат в същото време всеки втори и трети понеделник. Секретарят на общината приема граждани всеки четвърти понеделник от 14.00ч. до 17.00ч. и всеки вторник, сряда и четвъртък от 15.00 до 17.00часа.

Нов начин за оформяне  на документите е въведен в общинска администрация. Разположението на реквизитите на документите е в съответствие с действащия стандарт “Унифицирана  система за управленска администрация”. В стандарта са внесени промени , наложени в съвременната писмена практика.

            Новите правила в работата на общинска администрация се въвеждат за удобство и улеснение на гражданите. С тях кметът на община Елхово   г-н Петър Киров изпълнява поети ангажименти към избирателите в хода на предизборната си кампания.