ОБУЧЕНИЕ ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА МЕСТНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ

         Продължава обучението на групи за подготовка на стратегия за местно развитие на община Елхово. Обученията се провеждат като част от дейностите по проект„Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”,

        Продължава обучението на групи за подготовка на стратегия за местно развитие на община Елхово. Обученията се провеждат като част от дейностите по проект„Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”, по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013, под-мярка 431-2.   

            От 21 до 23 октомври в “Европейски информационен център” в Елхово се проведе обучение на тема “Придобиване на умения, свързани с процеса на подготовка и прилагане на Стратегията за местно развитие”. Основните теми в обучението бяха изложени в четири модула. Петнадесет представители от сферата на образованието – директори и учители от общински училища и детски градини – зе запознаха със стратегическите приоритети на ЕС за развитие на селските райони и ролята на ЛИДЕР за подобряване на местното развитие, стратегическото планиране на местното развитие – общ преглед и спецификата на подхода ЛИДЕР.За ефективна работа в партньорство и мрежа и анализ на сътоянието на територията, формулиране на цели и стратегии за развитие и прилагането им се обучаваха още присъстващите.

            Три дни ще се обучават и представители на бизнес сектора. За тях са предвидени дните от 29-31 октомври 2009г.  Обученията на групите по подготовка на Стратегията за местно развитие ще приключат през месец ноември 2009г.