ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТ „СЛЕД УЧИЛИЩЕ-КЪМ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР“

     Общински детски комплекс Елхово представи проект “След училище-към правилния избор” на пресконференция за откриване на проекта. Мероприятието се проведе в залата на извънучебното заведение.

           Общински детски комплекс Елхово представи проект “След училище-към правилния избор” на пресконференция за откриване на проекта. Мероприятието се проведе в залата на извънучебното заведение.

            На пресконференцията присъстваха ученици и учители от училищата в града, родители, представители на партньорите по проекта, общински съветници, служители от общинска администрация, граждани, приятели и съмишленици, представители на медии. Мероприятието уважиха г-н Паликов – регионален координатор на Дирекция «Структурни фондове» към МОМН и г-жа Нанка Василева от РИО на МОН.

            Директорът на ОбДК Елхово г-жа Ивана Бординяшка представи Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» и проектното предложение.

            Целите, задачите, дейностите и очакваните резултати бяха представени с мултимедийна презентация от Дянка Андонова – ръководител на проекта. Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд, приоритетна ос: 4 “Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът е на стойност 117 206.62 лв.

Проект ”След училище – към правилния избор”,  BG051PO001.4.2-03/86/05.10.2009 г.  се изпълнява от Общински детски комплекс град Елхово в партньорство с Община Елхово, Професионална гимназия „Стефан Караджа” град Елхово и Основно училище „Св.Паисий Хилендарски” град Елхово Над 400 деца ще бъдат обхванати в различни дейности за период от една година. В целевата група са включени ученици от основните и средни училища в града, децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Света Марина” и от Помощно училище интернат „Н. Й. Вапцаров” на възраст от 6 до 18г., деца със специални образователни потребности както и деца роми, поради недостатъчната им мотивация и интерес към извънучилищните форми. Предвидено е ангажиране на родители, учители и общественост. За пълноценното осмисляне на свободното  време, стимулиране на интересите и въображението, както и развитие на способностите и дарованията на елховските деца, Общински детски комплекс ще сформира школа по изобразително изкуство, клуб „Бабината ракла”, театрална школа „Муцунка”, екоклуб. Ще бъдат организирани кръгла маса на тема „Будителите в моя роден край”, дискусия ”Всеки ден е АНТИ-СПИН ден”, два семинара на тема  „Аз и моят приятел в мултикултурна среда” и „Моето поведение в обществото”, конкурс за коледна картичка. Ще се проведат и многообразни спортни мероприятия –  масов крос и междуучилищна щафета, “Мама, татко и аз”, забавно-развлекателни игри. Ще бъде организирана широка кампания за информиране на обществеността, ще бъдат изработени  филм и брошура за резултатите от проекта.

За присъстващите на мероприятието беше организирана кафе-пауза в Общински детски комплекс.

 

            Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието  на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерството на образованието, младежта и нуката.