ОТКРИХА БЮДЖЕТНАТА ПРОЦЕДУРА В ЕЛХОВО

       Кметът на Община Елхово Петър Киров откри процедурата по съставяне на проекта на бюджет на Общината за следващата година.

Кметът на Община Елхово Петър Киров откри процедурата по съставяне на проекта на бюджет на Общината за следващата година. Действията на кмета са в изпълнение на чл.44 ал.1 т.5 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл.11 от Закона за общинските бюджети, чл.10 и чл.12 от Наредба ¹ 10 на Общински съвет за сътавянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет и РИ ”Действия при съставяне на проектобюджета” от Система за управление и контрол на бюджетния процес.

Бюджетът на общината като финансов план за една календарна година следва да отразява, както потребностите на финансираните бюджетни звена, така и тези на местната общност. Кметовете, кметските наместници, гл.специалисти по населени места и ръководителите на бюджетни звена, второстепенни разпоредители с бюджетни кредити, както и звената на бюджетна издръжка е необходимо да представят предложенията си за инвестиционни разходи за следващата година до 30.11.2009 г. 

С цел осигуряване на публичност и прозрачност в управлението на местните финанси и съставянето на бюджет отговарящ в най – голяма степен на потребностите и интересите на гражданите, кметът Петър Киров кани всички жители на общината да се включат в изготвянето на общинския бюджет за следващата година със свои предложения, мнения и препоръки. За улеснение на гражданите са поставени кутии за събиране на предложенията в “Център за услуги и информация на гражданите” в сградата на общинска администрация на ул. “Търговска” 13, в салона на отдел “Местни данъци и такси” на ул. “Калоян”13, “Медицински център ¹1 – Елхово”ЕООД,  касата на „Български пощи” ЕАД, ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, ОУ”Св. П. Хилендарски”, ЦДГ”Надежда”, ОДЗ “Невен”, Г”Св. Кл. Охридски”.

Предложения могат да се изпращат още на електронен  адрес obеlhovo@mbox.contact.bg или  във форума на сайта на община Елхово на адрес www.elhovobg.org.

Крайният срок за приемане на предложенията от гражданите е 18 декември 2009 г.