МАМА, ТАТКО И АЗ“ ОТНОВО В ЕЛХОВО

       „Мама, татко и аз” се проведе отново в Елхово. Състезанието със спортно-развлекателен характер е организирано като част от дейностите по проект “След училище – към правилния избор” на Общински детски комплекс Елхово.

        “Мама, татко и аз” се проведе отново в Елхово. Състезанието със спортно-развлекателен характер е организирано като част от дейностите по проект “След училище – към правилния избор” на Общински детски комплекс Елхово.

            Състезанието се проведе във физкултурния салон на училище “Св. П. Хилендарски”, които са партньор на Общински детски комплекс в изпълнението на проекта. Присъстваха фенове и приятели на семействата, ученици, зам. директорите на двете основни училища в Елхово, служители на общинска администрация. Не липсваха и трансперанти в подкрепа на участниците.

В състезанието участваха 6 семейства от Елхово. Сред тях са хора от различни професии – полицаи, земеделски производители, представители на частния бизнес – търговци, фризьори и др. Любопитно е, че сред майките и татковците има баба и дядо и пенсионер. Най-щастливи в състезанието бяха децата. Те са ученици от двете основни училища в града от ² до ²V клас.

За участниците бяха организирани шест игрови ситуации. Семействата премериха сили за бързина, ловкост и съобразителност. В първата игра “мама, татко и децата“ “садиха картофи”. Всеки “посаден картоф” – /малка топка за хвърляне в цел/ в обръч носеше допълнителни точки на отбора. Две плътни топки пренасяха участниците, преминавайки през слалом. Най-интересна се оказа третата игра, в която участниците прескачаха препятствие и след кълбо напред предаваха щафетата на следващия играч. Своята точност състезателите демонстрираха в играта “кегел-бан” и при стрелба в кош. Всички се забавляваха при тегленето на въже.

За правилното протичане на състезанието се грижеха озвучител, организатор, съдия и медицинско лице. Всички участници в състезанието получиха грамоти и тениски. Семействата, класирани на първите три места получиха по палатка и три спални чувала. Останалите семейства бяха наградени с туристическа маса и четири туристически столчета.

Проектът “След училище – към правилния избор” се изпълнява от Общински детски комплекс с финансовата подкрепа на Оперативна програмаРазвитие на човешките ресурси2007 – 2013г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

“Настоящият документ е създаден с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ,  и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или МОМН.”