ШКОЛИ И КЛУБОВЕ ПО ПРОЕКТ

В Елхово сформираха школи и клубове по интереси за учениците от училищата в града. Заниманията в свободното време на учениците  са част от дейностите по проект “След училище – към правилния избор” на Общински детски комплекс Елхово.

В Елхово сформираха школи и клубове по интереси за учениците от училищата в града. Заниманията в свободното време на учениците  са част от дейностите по проект “След училище – към правилния избор” на Общински детски комплекс Елхово.

За сформиране на школите и клубовете беше проведена широка разяснителна работа в предварителни срещи с учениците от училищата в града. Подготвени и изпратени бяха писма до директорите на ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, ОУ”Св.П.Хилендарски”, ПГ ”Стефан Караджа”,Г „Св.Климент Охридски”, ПУИ”Никола Й.Вапцаров” и Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Света Марина” за популяризиране на дейностите по проекта и оказване на съдействие за провеждане на срещи с учениците. Проведоха се срещи на които присъстваха 75 ученика от ОУ”Св.П.Хилендарски”, 70 от ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, 25 ученика от Г”Св.Кл.Охридски”, 25 от ПГ”Стефан Караджа”, 20 от ПУИ”Н.Й.Вапцаров” и 20 от ЦСРИ”Света Марина”. На срещите учениците се запознаха с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, заложените цели и дейности по проекта, предвидените школи и клубове. За участниците в срещите бе осигурена почерпка.

Проведени бяха разговори с учители, специалисти в различните области, за възможността им да ръководят школите.

В резултат на проведената разяснителна работа бяха сформирани:

– школа по изобразително изкуство в състав от 15 деца с ръководител Татяна Тончева;

– клуб „Бабината ракла” в Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Света Марина” от 15 деца с ръководител Елка Попова;

– театрална школа „Муцунка” от 15 деца с ръководител Елисавета Узунова;

– екоклуб с 20 деца с ръководител Николина Димова.

През първия месец от своята дейност школите и клубовете проведоха 16 часа занимания по предварителен график и план за работа. За проведените занятия ръководителите представиха план-график и отчет за работата си. Екипът за управление на проекта посети по едно занятие на сформираните школи и клубове.За осъществяване на своята дейност ръководителите на школите получиха необходимите материали.

Проектът “След училище – към правилния избор” се изпълнява от Общински детски комплекс с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

“Настоящият документ е създаден с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ,  и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или МОМН.”