ЕЛХОВО И БОЛЯРОВО СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА ДЕПОТО

Кметовете на общините  Елхово и Болярово г-н Петър Киров и г-н Христо Христов подписаха Споразумение за експлоатация на Депото за неопасни отпадъци на двете общини.

Кметовете на общините  Елхово и Болярово г-н Петър Киров и г-н Христо Христов подписаха Споразумение за експлоатация на Депото за неопасни отпадъци на двете общини.

Споразумението е резултат от работни срещи между представители на двете общини – специалисти и общински съветници.  Принципите, на които се основова подписания документ са – доброволно участие, взаимно уважение и толерантност, взаимна изгода, законосъобрадност на действията, независимост при вземане на решения.  В споразумението е определена и числеността на персонала необходим за експлоатацията на регионалното депо- ръководител, охрана, оператор на булдозер и оператор на кантар. Общините постигнаха съгласие разходите по регионалното депо да се разпределят ежемесечно като процентно съотношение изчислено на база количество депониран отпадък.

            В заседателната зала на община Елхово кметовете на община Елхово г-н Петър Киров и община Болярово г-н Христо Христов подписаха споразумението за експлоатация на Депото за неопасни отпадъци в с. Добрич. На подписването присъстваха още зам. кмета на община Елхово Пепа Кючукова, председателят на ОбС Елхово Стоян Овчаров, общински съветници и представители на общинска администрация.

Оператор на Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово е община Елхово, съгласно издаденото от Министерството на околната среда и водите Комплексно разрешително. С решение на ОбС Елхово е обособено звено към местната дейност „Чистота“, отговарящо на експлоатацията на регионалното депо.