„БАЛКАНСКИ АРИСТОКРАТИ“ ЗА ЕЛХОВЛИИ

Театралият колектив при читалище Развитие започна подготовката на новата си постановка. По традиция спектакълът ще бъде представен за празника на Елхово.

Театралият колектив при читалище Развитие започна подготовката на новата си постановка. По традиция спектакълът ще бъде представен за празника на Елхово.

Театралният колектив започна работа за постановката за новия творчески сезон. За празника на град Елхово ще бъде представена постановката „Балкански аристократи“ от Лубинка Бобич. Режисьор на спектакъла и през тази година е Ивана Кърева. В ролите ще видим Петър Бързулов, Георги Янчев, Георги Терзиев, Цецо Маринов, Мария Щерева, Калина Шопова, Вела Попова, Мариана Милева, Елисавета Узунова и Радка Гинчева. В постановката ще участват и нови актьори, които до сега не са се изявявали на сцена – дванадесетокласника Георги Терзиев, който е с изявени театрални наклонности и художникът Георги Янчев. Присъствието на г-н Янчев в театралния колектив ще спомогне за по-доброто решаване на въпроси със сценографията, категоричен е режисьора на спиктакъла г-жа Кърева.

В постановката „Балкански аристократи“ са засегнати обикновени жизнени проблеми, които са станали в 19 век, но са абсолютно актуални и днес. Поставя се въпросът „Може ли балканецът да бъде европеец?“ В спектакъла се търси отговор и на това – трябва ли да прескочим границата, до къде да запазим балканската си същност и да приемем европейския начин на живот, а също и да не стане така, че искайки да станем европейци да загубим събствената си идентичност и да бъдем смешни в очите на хората. Актьорите се опитват да бъдат европейци, но всъщност не могат, защото балканското в тях е много по-силно.

Постановката „Балкански аристократи“ е поставяна на елховска сцена през педесетте години на миналия век.