ЕЛХОВО И ОДРИН РАБОТЯТ ПО ПРОЕКТ

          Кметът на община Елхово и представители на Одринската асоциация за услуги към населението подписаха споразумение за работа по проект по Програмата за транс-гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ.

        Кметът на община Елхово и представители на Одринската асоциация за услуги към населението подписаха споразумение за работа по проект по Програмата за транс-гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ. Двете крайгранични общини Елхово и Одрин предвиждат да се създадат условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово.

            Община Елхово ще бъде партнираща организация на Одринската асоциация за услуги към населението по проект “Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”. Дейностите по проекта предвиждат инвестиционни мерки в община Елхово, свързани с благоустрояване на предпарковото и парково пространство – оформяне на спортни площадки за баскетбол, за тенис и футбол, велоалея, изграждане на кей за лодки във връзка с развитието на воден туризъм в общината и др. В община Одрин ще се изградят подобни съоръжения край р. Марица.

            Инвестицията за община Елхово е над 200 хил. евро и  ще се реализира в период от 18 месеца.