ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Г-ЖА ДИМИТРОВА ПОСЕТИ ЕЛХОВО

       Областният управител г-жа Таня Димитрова посети Елхово, присъства на литургията, посветена на Богоявление и се срещна с ръководството на община Елхово.

           Областният управител г-жа Таня Димитрова посети Елхово, присъства на литургията, посветена на Богоявление и се срещна с ръководството на община Елхово.

            По повод големия християнски празник Богоявление иконом Клюнков отслужи литургия в храм “Св. Дмитрий” в Елхово. На службата присъстваха много богомолци, областният управител Таня Димитрова, кветът на община Елхово Петър Киров.

            Г-жа Димитрова проведе работна среща с кмета на община Елхово. В срещата взеха участие още зам. кметовете на община Елхово г-жа Пепа Кючукова и г-н Христо Христов и г-жа Венета Димитрова – секретар на община Елхово. Г-н Киров запозна областния управител със състоянието на общината, предстоящите за решаване задачи и съществуващите проблеми. Кметът на община Елхово постави акцент на проблемите по инфраструктурата в община Елхово, кандидатстването с проектни предложения, представителство на държавни институции в Елхово.

            Освен неотложността на ремонт на път ² – V²², г-н Киров запозна г-жа Дивитрова със състоянието на пътя между селата Изгрев и Пчела. Участъкът с дължина близо 2,5 км се нуждае от ремонт, включен е в програмата на Областно пътно управление, но е необходимо да се ускорят процедурите.

            Съществуващите критерии за оценка на проектните предложения по Програмата за развитие на селските райони по отношение брой жители на населените места поставят община Елхово и населените места пред невъзможността да участват с проектни предложения. Г-н Киров счита това за неравнопоставеност между общините и е изпратил предложения за промяна на тези показатели до Националното сдружение на общините в Р България, както и за тяхната тежест в общата оценка.

            Кметът на община Елхово запозна г-жа Димитрова с крайната необходимост в Елхово да бъдат разкрити работни места на Агенцията по геодезия и картография и на НОИ. Това ще облекчи ослужването на населението от община Елхово, тъй като към настоящия момент елховлии пътуват до Ямбол за получаване на скица на недвижим имот, което в пъти оскъпява услугата.

            Областният управител г-жа Димитрова прояви разбиране към поставените проблеми и се ангажира да съдейства за скорошното им разрешаване.