В ЕЛХОВО ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ ГОДИШНИНА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКА ВЛАСТ

        Кметът на община Елхово г-н Петър Киров утвърди програма, посветена на 132 годишнина от освобождението на Елхово от турска власт.

           Кметът на община Елхово г-н Петър Киров утвърди програма, посветена на 132 годишнина от освобождението на Елхово от турска власт. Венци и спортен празник са мероприятията посветени на паметната историческа дата

 На 21 януари от 10.30ч. ще се организира ритуал по поднасяне на венци пред паметника на руските освободители, който се намира в края на града, на разклона за с. Трънково. Организаторите ще поканят за поднасяне на венци  политическите партии и обществени организации. Във физкултурния салон на ОУ”Св. П. Хилендарски” ще се състои състезание “Бързи, смели, сръчни”. Мероприятието ще се проведе на 21.01.2010г. от 15.00ч. В надпреварата ще участват  отборите на III – IV класове на двете основни училища в града. За участниците в спортния празник са осигурени награди  по проект на Общински детски комплекс “След училище – към правилния избор”, финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.