„БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ“ В ЕЛХОВО

       Междуучилищно състезание “Бързи, смели, сръчни” между отборите на III и IV класове се проведе в Елхово. Състезанието е посветено на освобождението на Елхово от турска власт и е част от дейностите по проект «След училище – към правилния избор» на ОбДК .

             Междуучилищно състезание “Бързи, смели, сръчни” между отборите на III и IV класове се проведе в Елхово. Състезанието е посветено на освобождението на Елхово от турска власт и е част от дейностите по проект «След училище – към правилния избор» на ОбДК .

В двубоя участваха отбори от по 12 участника и три резерви отIII IV класове на двете основни училища в града. Учениците се състезаваха в 6 игрови ситуации– «събори кеглите», «садя и вадя картофи», «слалом с топка», «носене на топки», «прескочи и подскочи» и «дърпане на въже». Жури в състав г-н Бординяшки, г-н Ханджиев и председател зам. кмета на община Елхово Христо Христов оценя състезателите. Мероприятието уважиха преподаватели  и много фенове на състезателите Много емоции преживя публиката, предварително подготвена с трансперанти. След оспорвана надпревара двата отбора си поделиха първото място. Отборите получиха за представянето си купи. Всички участници в състезанието получиха грамоти и награди, осигурени по проекта – топка, гимнастически обръч, тениска, значка и шапка. Наградите връчи зам. кмета на община Елхово – г-н Христо Христов, който поздрави участниците в състезанието, приветства ги за показаните спортни умения и им пожела здраве и много спортни успехи.

            Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз, приоритетна ос: 4 “Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът е на стойност 117 206.62 лв.

Проект ”След училище – към правилния избор”,  BG051PO001-4.2.03-0070  се изпълнява от Общински детски комплекс град Елхово в партньорство с Община Елхово, ПГ „Ст. Караджа” и ОУ „Св.П. Хилендарски” град Елхово. Сформирани са  школи по изобразително изкуство, клуб „Бабината ракла”, театрална школа „Муцунка”, екоклуб. Проведени са кръгла маса на тема „Будителите в моя роден край”, дискусия ”Всеки ден е АНТИ-СПИН ден”, конкурс за коледна картичка, състезание “Мама, татко и аз”. Ще се проведат и многообразни спортни мероприятия –  масов крос и междуучилищна щафета, лятно училище по плуване, забавно-развлекателни игри. Организирана е широка кампания за информиране на обществеността, ще бъдат изработени  филм и брошура за резултатите от проекта.

 

            Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието  на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерството на образованието, младежта и нуката.