КРИТИЧНО НИВО НА РЕКА ТУНДЖА

         Критична е ситуацията в района на Елхово. След обилния дъжд, продължил близо 12 часа, нивото на река Тунджа се покачи над 416 см.

Критична е ситуацията в района на Елхово. След обилния дъжд, продължил близо 12 часа, нивото на река Тунджа се покачи над 416 см. Залят е района на градския парк и пазара. Заради наводнен трафопост, е изключено електрозахранването на около 100 къщи. Аварийните групи на КЕЦ Елхово работят за елзахранване по алтернативен път.  Остават наводнени и две улици в покрайнините на града. След заседание на Щаба за координиране на спасителни и неотложни аварийно възстановителни работи временно е затворен пътя за с.Трънково,  ограничено е движението  през моста  за с. Чернозем само за леки автомобили.

В най-проблемния участък на река Тунджа, служители на РУ на МВР, Гранична полиция и противопожарната служба изградиха около 200 метра дига. Решението за изграждането на съоръжението е взето на първото заседание на кризисния щаб, в което взе участие и областният управител Таня Димитрова. Със средства на общината са купени чували и пясък. Предупредени са жителите в проблемните райони за евентуална евакуация.

            С решение на Щаба за координиране на спасителни и неотложни аварийно възстановителни работи приоритетно се изпомпва водата от котелните помещения на детските градини, училищата и читалището в Елхово. Наблюдава се нивото на язовирите край Елхово и в землищата на селата Бояново, Кирилово и Трънково. Предупредени са концесионерите да не предприемат каквито и да било действия без да ги съгласуват с кризисния щаб. 

От общинска администрация умоляват гражданите да преустановят разходките в близост  до разливите на р. Тунджа и в района  на парка  с цел предотвратяване на злополуки и инциденти.